\ »
REMOXİL 500 mg Tablet Ağızdan alınır.
Etken Madde
500 mg amoksisilin baza eşdeğer 602.66 mg amoksisilin trihidrat içerir.Yardıma maddeler:Avicel PH 102, magnezyum stearat, Ac-Di-Sol, talk
Bu Kullanma Talimatında:
1. REMOXIL nedir ve ne için kullanılır?
2. REMOXIL’i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
3. REMOXIL nasıl kullanılır?
4. Olası yan etkiler nelerdir?
5. REMOXIL’in saklanması
Başlıkları yer almaktadır.
2.REMOXIL nedir ve ne için kullanılır?
REMOXIL bakteri denilen mikroorganizmaların oluşturduğu hastalıklarda kullanılan bir antibiyotiktir. Amoksisilin, bakterilerin hücre duvarlarını bozarak ölümlerine neden olur.
REMOXİL tablet 500 mg amoksisilin içerir ve beyaz veya krem-beyaz renkli, iki yüzü çentikli oblong, bikonveks tablet. Her kutuda 16 tablet bulunur.
REMOXIL, duyarlı bakterilerin neden olduğu aşağıdaki çeşitli enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır:
- Bademcik iltihabı (tonsillit), kafa kemiklerindeki boşluklarda gelişen iltihap (sinüzit), orta kulak iltihabı, boğaz enfeksiyonu gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarında,
- Bronşit, zatürre gibi alt solunum yolları ve akciğer enfeksiyonlarında,
- İdrar kesesi (mesane), böbrek ve idrar yolu enfeksiyonlarında,
- Lohusalık humması, düşük sonrası gelişen enfeksiyonlar, bel soğukluğu, yumurtalık kanalları, prostat iltihabı ve karın içi organlarda gelişen enfeksiyonlar gibi enfeksiyonlarda,
- Çıban, abse, yılancık, sivilceler gibi cilt enfeksiyonlarında,
- Mide ve oniki parmak bağırsağı ülserlerinin tekrarının önlenmesi amacı ile bu hastalığa etkili bir veya iki ilaç ile birlikte,
- Bakterilerin neden olduğu kalp iç zarı enfeksiyonlarında,
- Kann zan iltihabı, tifo ve tifo benzeri ateşler ve diş abselerinde de kullanılabilir.
3.REMOXIL nasıl kullanılır ?
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar
Doktorunuz alacağınız doz miktarını ve REMOXİL ile yapılacak tedavi süresini belirleyecektir. Doktorunuz başka şekilde önermedi ise, genellikle hafif ve orta şiddette enfeksiyonlarda günde iki kez 500 mg ya da üç kez 250 mg REMOXİL alınması veya şiddetli enfeksiyonlarda ya da alt solunum yolu enfeksiyonlarının tümünde günde iki kez 1 g veya günde 3 kez 500 mg REMOXİL almanız gerekir.
Bel soğukluğu enfeksiyonlarında 3g tek doz alınması önerilir.
Mide ülserinde günde 4 kez 500 mg, oniki parmak bağırsağı ülserinde günde iki kez 1000 mg diğer ilaçlar ile birlikte kullanılır.
Riskli hastalarda kalp iç zarı enfeksiyonlarının önlenmesi için diş çekimi gibi işlemlerden bir saat önce 3 g, 6 saat sonra 1,5 g alınır.
Tedaviye, kendinizi iyi hissetseniz bile doktorunuzun size söylediği süre boyunca devam ediniz. Bulgularınız geçtikten sonra en az 2 gün daha ilaca devam etmeniz önemlidir.
Uygulama yolu ve metodu
REMOXİL, ağız yoluyla alınır.
Tabletleri bir bardak su ile çiğnemeden yutunuz.
Tabletleri düzenli aralıklara ve günün aym saatlerinde almaya özen gösteriniz.
Çocuklarda kullanımı
Vücut ağırlığı 40 kg üzerinde olan çocuklarda erişkin dozları kullanılır. Doktorunuz enfeksiyonun tipine, şiddetine ve çocuğunuzun vücut ağırlığına göre alması gereken dozu hesaplayacaktır. (Vücut ağırlığının kilogramı başına 20 mg ile 45 mg arası günlük dozlar)
Yenidoğan ve 3 aylıktan küçük çocuklarda uygulanacak en yüksek doz vücut ağırlığının kilogramı başına 30 mg günlük dozu geçmemelidir.
Yaşlılarda kullanımı
Genç hastalar için önerilen dozun aynısı önerilir.
Böbrek yetmezliği:
Doktorunuz şiddetli böbrek yetmezliğinde günlük dozu azaltabilir.
Karaciğer yetmezliği:
Bu konuda herhangi bir doz ayarlama gerekliliği bildirilmemiştir.
Eğer REMOXİL ’in etkisinin çok güçlü veya çok zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.
Kullanmanız gerekenden daha fazla REMOXIL kullanırsanız
REMOXİL ’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.
Yüksek dozlarda çok az sayıda hastada ilaca bağlı interstisiel nefrit (ilaca bağlı böbrek iltihabı) görülmüştür. İdrarda kristaller (kum dökülmesi) ve böbrek yetmezliği de gelişebilir.
Doktorunuz gerekli destekleyici tedaviyi uygulayacaktır.
REMOXIL'i kullanmayı unuttuysanız
Bir sonraki doz zamanı yakın değilse, hatırlar hatırlamaz REMOXIL dozunuzu alınız. Bir sonraki dozunuzu normal zamanında alınız.
Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.
REMOXİL ile tedavi sonlandırıldığmdaki oluşabilecek etkiler
Doktorunuzla konuşmadan REMOXİL almayı aniden kesmeyiniz. Antibiyotiklerin uygunsuz kullanımları dirençli mikroorganizmaların gelişmesine neden olabileceği gibi hastalığınız gerektiği gibi iyileşmediği için enfeksiyon bulgularınızın devam etmesine beden olacaktır.
4.Olası yan etkiler nelerdir ?
Tüm diğer ilaçlar gibi, REMOXİL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.
Aşağıdakilerden biri olursa REMOXİL’i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
Aşağıdaki yan etkiler çok seyrek (10.000 hastadan azında) görülür:
Aleıjik reaksiyonların bulgulan mevcutsa: deride kaşıntı, döküntü, yüzde, dudaklarda, dilde veya vücutta şişme ya da nefes almada güçlük. Bu durum nadiren ciddileşebilir ve ölüme neden olabilir.Deri altı yüzeyde döküntü, veya toplu iğne başı gibi düz, yuvarlak noktalanmalar veya deride çürük gelişimi. Bu durum, aleıjik bir reaksiyon sonucunda kan daman duvarlarının iltihaplanması nedeni ile olabilir. Eklem ağrısına ve böbrek problemlerine yol açabilir.REMOXİL aldıktan 7-10 gün sonra serum hastalığına benzer reaksiyon denilen gecikmiş bir aleıjik reaksiyon gelişebilir: Döküntüler, ateş, eklem ağrıları ve özellikle koltuk altı bölgedeki lenf düğümlerinin şişmesi gibi bulgular verebilir.Özellikle avuç içlerinde ve ayak tabanlarında kaşıntılı, kırmızımsı mor lekeler, deride kabarık kurdeşen benzeri şişkin bölgeler, ağız, göz ve özel bölgede hassasiyet, ateş ve yorgunluk belirtileri eritema multiforme hastalığı nedeni ile olabilir.Cildinizde veya göz çevresinde içi su dolu veya kanlı sıvı dolu kabarcıklar gelişir veya deriniz geniş alanlarda soyulmaya başlarsa, deri renginiz değişir, deri altında düzensiz kabarıklıklar belirirse, ağn ve kaşıntı gelişirse bu buğular farklı tipteki ciddi aleıjik deri hastalıklanmn belirtileri olabilir.Kan testlerinizde alyuvarlar, akyuvarlar veya pıhtılaşma hücrelerinizde anormal azalmalar veya kan hücrelerinin parçalanması veya mukozalarda kanamalar veya derinizin altında toplu iğne başı gibi noktasal morarmalar gibi bulgulara rastlanırsa veya boğaz ağnsı, ateş gibi enfeksiyon bulgulan gelişirseUzun süren şiddetli veya kanlı, balgamlı ishaliniz olursaCiddi karaciğer fonksiyon bozukluğuna işaret eden bazı kan testlerinde bozulma, sanlık gibi bulgularınız varsa, idrannız koyu çıkıyorsa, dışkınızın rengi beyaz ise, şiddetli ishaliniz varsa veya kanamalannız oluyorsa bu bulgular karaciğer işlevlerinizde ciddi bozukluklar olduğunun göstergesi olabilir.Bunlann hepsi ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin acil tıbbi
müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.
Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.
Aşağıdakilerden biri olursa HEMEN doktorunuza bildiriniz veya size en yakın
hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
Yaygın döküntü ve kaşıntınız varsa (Bu istenmeyen etki yaygın olmayan şekilde görülür yani 100 insandan birini etkiler)Akut böbrek yetmezliği ve interstisyel nefriti düşündürecek idrar değişiklikleri, idrara çıkmada azalma veya kesilme, idrarda kan gibi bulgular, olursa veya ciddi böbrek yetmezliğini düşündürecek şekilde kan testlerinizde bozukluk mevcutsa (Bu yan etki çok seyrek görülür yani 10.000 kişiden birini etkiler)Bunlann hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.
Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.
Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza başvurunuz.
Yaygın görülen yani 10 kişiden birinden fazlasını etkileyenler:
İshalHafif döküntülerBulantıYaygın olmayan, yani 100 kişiden birinden fazlasında görülen etki:
Kusma,Çok seyrek görülen yani 10.000 kişiden birinden azında görülen etkiler:
Ağızda veya genital bölgede mantar hastalıklarıSinirlilik, kaygı, davranış değişiklikleri, aşırı hareketlilik,Nöbet geçirilmesi,Baş dönmesi,Uykusuzluk,Ağızda veya dilde yaralar, dilde siyah tüylenmeDişlerde renklenme (özellikle süspansiyon formlarında ve çocuk hastalarda daha sıktır)İdrarda kristal görülmesi (kum dökme)• Kan pıhtılaşmasında gecikme veya kırmızı kürelerin parçalanmasında hızlanma Bunlar REMOXİL’in hafif yan etkileridir.
Yan etkilerin raporlanması
2.REMOXIL kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
REMOXIL'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ
Eğer,
Amoksisilin’e veya REMOXİL’in içindeki yardımcı maddelerden herhangi birine veya herhangi bir penisilin türevine karşı alerjiniz olduğu söylenmişse,REMOXIL'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
Eğer,
Sefalosporinlere karşı alerjisiniz varsa, penisilinlere karşı da alerji gelişebilir.REMOXİL tedavisi sırasında hafiften şiddetliye değişebilen ishal gelişimi olabilir. Bu durum psödomembranöz kolit denen ve bazen hayatı tehdit edebilen hastalık nedeni ile olabilir.REMOXİL’e dirençli mikroorganizmalar ile (bakteri, mantar gibi) enfeksiyon gelişirseEnfeksiyöz mononükleoz denilen virüs hastalığınız varsa (cilt döküntüsüne neden olabilir),Antibiyotik ile tedaviniz uzun süredir devam ediyorsa (hekiminiz kan, böbrek ve karaciğer testleri ile sizi izleyecektir),İdrar çıkışınızda azalma veya kum dökme gibi bir durumunuz varsa (ilacı kullanırkenyeterli miktarda sıvı almalısınız),
Frengi (bel soğukluğu) hastalığınız varsa veya olduğundan şüphe ediliyorsaBöbrek yetmezliğiniz varsa,Bu uyanlar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa, sizin için geçerliyse, lütfendoktorunuza danışınız.
REMOXIL'in yiyecek ve içecek ile kullanılması
REMOXİL, aç veya tok kamma alınabilir.
Hamilelik
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
REMOXİL tablet, ancak hekim tarafından gerekli görüldüğü durumlarda gebelikte dikkatli kullanılabilir.
REMOXİL tablet, östrojen içeren doğum kontrol haplarının etkinliğini azaltabilir. İlacı kullanırken doktorunuzun önerdiği etkili başka bir yöntemi de kullanmanız gerekebilir. Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu farkederseniz hemen doktorunuza danışınız.
Emzirme
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
Az miktarda anne sütüne geçer ve bebekte duyarlılık oluşturabilir. Hekiminiz tarafından aksi söylenmemişse emzirme sırasında kullanılması önerilmez.
Araç ve makina kullanımı
REMOXİL’in araç ve makine kullanımı üzerinde olumsuz bir etkisi olması beklenmez.
REMOXIL'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
REMOXİL’in içeriğinde bulunan yardımcı maddelere karşı aşırı bir duyarlılığınız yoksa, bu yardımcı maddelere karşı olumsuz bir etki beklenmez.
Bu tıbbi ürün her dozunda 23 mg’dan daha düşük sodyum içermektedir. Bu miktar tuzdan kısıtlı diyeti etkileyecek kadar yüksek değildir. Yani esasında sodyum İçermediği kabul edilir.
Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
Gut hastalığında kullanılan allopürinol kullanılmamalıKan sulandırıcı ilaçlar (antikoagülanlar) kullanılmamalı• Östrojen içeren doğum kontrol ilaçları (diğer doğum kontrol yöntemlerini kullanmaya ihtiyacınız vardır)
Probenesid kullanılmamalıAynca REMOXİL bazı laboratuvar testlerinin sonuçlarını da hatalı etkileyebilir (idrarda şeker ölçümü, kanda östrojen vb maddelerin miktarları gibi).
5.REMOXIL'in saklanması
REMOXİL 7 çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında ve kuru bir yerde saklayınız.
Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.
Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra REMOXIL'i kullanmayınız.
Ruhsat Sahibi : İ.E. Ulagay İlaç Sanayii T.A.Ş.
Davutpaşa Cad. No. 12 Topkapı/ İstanbul
Üretim Yeri : İ.E. Ulagay İlaç Sanayii T.A.Ş.
Davutpaşa Cad. No. 12 Topkapı/ İstanbul
KISA ÜRÜN BİLGİSİ1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI
REMOXİL® Enjektabl Flakon 500 mg
2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM
Etkin madde:
Herbir flakon 500 mg amoksisiline eşdeğer amoksisilin sodyum içerir.
Yardımcı maddeler:
Her bir ampul (çözücü) 2ml enjeksiyonluk su içerir.
Yardımcı maddeler için bölüm 6.1'e bakınız.
3. FARMASÖTİK FORM
Enjektabl flakon.
Beyaz veya krem beyaz toz içeren renksiz flakon.
4. KLİNİK ÖZELLİKLER4.1 - Terapötik endikasyonlar
mikroorganizmaların neden olduğu aşağıdaki
Tonsilit, orta kulak iltihabı, sinüzit, farenjit, akut ve
Sistit, üretrit, piyelonefrit, adneksit, doğum sonrası enfeksiyonları, septik abortus, gonore, prostatit
- Bakteriyel menenjit
- Septisemi
- Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları
4.2 - Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji uygulama sıklığı ve süresi:
Patojenin cinsine ve enfeksiyonun şiddetine göre değişmekle birlikte;
Orta şiddetteki solunum yolu ve ürogenital sistem enfeksiyonlarında her 8 saatte bir IM yolla 250-500 mg amoksisilin uygulanır. Şiddetli enfeksiyonlarda 1 g amoksisilin her 6 saatte bir 34 dakika devam eden yavaş IV enjeksiyonla veya 30-60 dakika süre ile infüzyonla verilebilir.
Bakteriyel menenjitte doz, 3-4 saatte bir eşit dozlara bölünerek günde 150-200 mg/kg'dır. Tedaviye IV infuzyonla başlamayı takiben IM olarak devam edilebilir.
Septisemide tedavi günde 150-200 mg/kg doz ile ve en az üç gün IV uygulamayı takiben 3-4 saatte bir IM yolla yapılır.
Bakteriyel endokardit profilaksisi(endikasyonlardayok).
Penisilin alerjisi olmayan hastalarda diş çekimi veya diş etleri ile ilgili dokuları da içine alan ameliyatlardan 1 saat önce profilaktikamaçla 3 g amoksisilin oral yolla tek doz olarak uygulanır. 10 yaşın altındaki çocuklarayetişkin dozunun yarısı, 5 yaşın altındakilere yetişkin dozunun dörtte biri uygulanır. Eğergerekirse operasyondan 4 saat sonra doz tekrarlanır. Genel anestezi altında dental müdahaleyealınan endokardit riski taşıyan hastalar için profilaksi amacıyla anesteziden önce IM olarak 1g amoksisilin ve 6 saat sonra oral yolla 0.5 g amoksisilin tavsiye edilir.
Dental müdahalenin hastanede yapılmasını gerektiren özel endokardit riskli hastalar için genel anesteziden hemen önce, IM olarak 1 g amoksisilin ve 120 mg gentamisin uygulaması daönerilmektedir. Bu durumda hastaya 6 saat sonra ağızdan 500 mg amoksisilin verilir.
Genel anestezi ile genitoüriner cerrahi girişimlerinde, obstetrik ve jinekolojik veya gastrointestinal müdahale yapılacak olan protezli hastalar için anesteziden hemen önce, IMolarak 1 g amoksisilin ve 120 mg gentamisin tedavisi uygulanır. 6 saat sonra ise IM yolla 500mg amoksisilin verilir.
Uygulama şekli:
REMOXİL® çözücüsü ile iyice çözüldükten sonra infüzyon sıvısına katılır.%
0.9 Sodyum Klorür, % 5 Dekstroz, Laktatlı Ringer gibi infüzyon solüsyonları ile geçimlidir.
REMOXİL®, sulandırıldıktan sonra hemen uygulanmalıdır.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:Böbrek/Karaciğer yetmezliği:
Renal yetmezlik durumunda antibiyotik atılımı gecikecektir. Dozlar duruma göre ayarlanmalıdır.
Pediyatrik popülasyon:
Orta şiddetteki solunum yolu ve ürogenital sistem enfeksiyonlarında, 10 yaşına kadar çocuklarda günde 50-100 mg/kg amoksisilin bölünmüş dozlarda uygulanabilir.
Dental müdahalenin hastanede yapılmasını gerektiren özel endokardit riskli hastalar için genel anesteziden hemen önce, 10 yaşın altındaki çocuklar için amoksisilin dozu yetişkin dozununyarısıdır ve gentamisin dozu 2 mg/kg'dır. 5 yaşın altındaki çocuklar için amoksisilin dozuyetişkin dozunun dörtte biridir ve gentamisin dozu 2 mg/kg'dır.
Genel anestezi ile genitoüriner cerrahi girişimlerinde, obstetrik ve jinekolojik veya gastrointestinal müdahale yapılacak olan protezli hastalar için anesteziden hemen önce, 10yaşın altındaki çocuklar için amoksisilin dozu yetişkin dozunun yarısı ve gentamisin dozu 2mg/kg'dır.
Geriyatrik popülasyon:
65 yaş ve üzerindeki hastaların daha genç hastalara göre amoksisiline farklı yanıt verip vermediğini tayin etmek üzere amoksisilin ile yapılan klinik çalışmaların bir analizigerçekleştirilmiştir. Amoksisilin kapsül ile tedavi edilen 1811 deneğin %85'i <60 yaş, %15'i>61 yaş ve %7'si >71 yaşındadır. Bu analiz ve rapor edilen diğer klinik deneyimler yaşlı vegenç hastalar arasında ilaca yanıt açısından fark ortaya koymamıştır ancak yine de bazı yaşlıbireylerin daha fazla hassasiyeti olduğu gerçeği dışlanamaz.
Bu ilacın büyük oranda böbrekler tarafından atıldığı bilinmektedir ve renal fonksiyonu bozuk olan hastalarda bu ilaca karşı gelişen toksik reaksiyon riski daha yüksek olabilir. Yaşlıhastalarda renal fonksiyon bozukluğu bulunması daha muhtemel olduğundan doz seçimidikkatle yapılmalıdır. Renal fonksiyonun izlenmesi yararlı olabilir.
4.3 - Kontrendikasyonlar
Penisiline aşırı duyarlığı olan kişilerde kullanılmamalıdır.
Sefalosporinler gibi diğer beta-laktam antibiyotikler ile çapraz-duyarlılık ihtimaline karşı dikkatli olunmalıdır.
4.4 -Özel kullanım uyarıları ve önlemleri
Penisilin tedavisi uygulanan hastalarda ciddi ve nadiren de ölümle sonuçlanabilen aşırı duyarlık reaksiyonları bildirilmiştir. Bu anafilaktoid reaksiyonlar parenteral tedavi sırasındadaha sık görülürse de oral tedavide de karşılaşılabilmektedir. Bu reaksiyonların, beta-laktamantibiyotiklere karşı aşırı duyarlılık hikayesi olan bireylerde ortaya çıkması dahamuhtemeldir. Tedaviye başlamadan önce hastanın penisilin, sefalosporin ve diğer alerjenlerekarşı aşırı duyarlıklarının olup olmadığı sorgulanmalıdır. Alerjik bir reaksiyonun gelişmesihalinde amoksisilin uygulamasına son verilmeli ve uygun tedavi yapılmalıdır. Ciddianafilaktik reaksiyonlar adrenalin ile acil tedaviyi gerektirir. Durumuna göre oksijen, IVsteroidler, hava yolunun açık tutulması ve gerekirse entübasyon uygulaması yapılır.
Amoksisilin dahil olmak üzere hemen hemen tüm antibiyotikler ile psödomembranöz kolit bildirilmiştir ve bu durum hafif kolitten yaşamı tehdit edici kolite kadar değişen şiddettegörülebilmektedir. Bu nedenle antibiyotik uygulamasını takiben diyare gelişen hastalardadikkatli olunmalıdır.
Antibakteriyel ajanlar ile tedavi, kolondaki normal florayı değiştirir ve aşırı clostridia üremesine neden olabilir. Çalışmalar, Clostridium difficile tarafından salgılanan bir toksininantibiyotiğe-bağlı kolitin ana nedeni olduğunu göstermektedir.
Uzun süreli kullanımı nadiren duyarlı olmayan organizmaların gelişmesi ile sonuçlanabilir.
Psödomembranöz kolit teşhisi konulduktan sonra uygun terapötik önlemler başlatılmalıdır. Hafif psödomembranöz kolit vakaları genellikle tek başına ilacın kesilmesine yanıtvermektedir. Orta ila şiddetli vakalarda sıvı ve elektrolitlerin düzenlenmesi, protein desteği C.difficile kolitine karşı klinik olarak etkili antibakteriyel ilaç ile tedavi düşünülmelidir.
Etkeni virüs olan enfeksiyöz mononükleozda amoksisilin kullanılmamalıdır. Amoksisilin uygulanan enfeksiyöz mononükleozlu hastalarda yüksek oranda eritematöz deri döküntüsübildirilmiştir.
Eritematöz döküntü amoksisilin verilen hastalarda glandular ateş ile ilişkilidir.
Uzun süreli tedavi sırasında renal, hepatik ve hematopoetik fonksiyonların periyodik olarak değerlendirilmesi tavsiye edilir.
Çıkan idrar miktarı azalmış hastalarda, özellikle parenteral tedavide çok seyrek olarak kristalüri görülmüştür. Yüksek doz amoksisilin uygulanması sırasında amoksisilin kristalürisiolasılığını azaltmak için uygun miktarda sıvı alınması ve idrar miktarının düzenlenmesitavsiye edilir (bölüm 4.9 Doz aşımı ve tedavisi'ne bakınız). Amoksisilinin yüksek dozlardaintravenöz olarak uygulanmasını takiben mesane kateterinde çökme yaptığı rapor edilmiştir.Bu nedenle kateterin düzenli olarak kontrol edilmesi gerekmektedir.
Böbrek bozukluğu olan hastalarda dozaj ayarlanmalıdır.
Mikotik veya bakteriyel patojenlerle süperenfeksiyon gelişmesi olasılığı tedavi sırasında akılda tutulmalıdır. Eğer süperenfeksiyon gelişirse (Enterobacter, Pseudomonas veyaCandida) ilaç kesilmeli ve/veya uygun tedavi uygulanmalıdır.
Son bir ay içinde penisilin kullanmış olan hastalarda profilaksi, başka bir antibiyotikle yapılmalıdır.
Bu tıbbi ürün sodyum ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için gözönünde bulundurulmalıdır.
4.5 - Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri
Probenesid amoksisilinin renal tübüler sekresyonunu azaltmaktadır. Amoksisilin ve probenesidin eşzamanlı kullanımı amoksisilin kan düzeylerinde yükselme ve uzama ilesonuçlanabilmektedir.
Kloramfenikol, makrolidler, sülfonamidler ve tetrasiklinler penisilinin bakterisidal etkileri ile etkileşebilmektedir. Bu durum in vitro olarak gösterilmiştir fakat bu etkileşiminin klinikolarak anlamlılığı tam olarak ortaya konmamıştır.
Diğer antibiyotikler ile ortak şekilde REMOXİL sindirim sistemi florasını etkileyebilmektedir ve bu da östrojen rezorpsiyonunda azalmaya ve kombine oral östrojen/progesteron
kontraseptiflerinin etkinliğinde azalmaya neden olabilmektedir. Bu durum gözönüne alınarak gerekli hastalar uyarılmalıdır.
Amoksisilin alan hastalarda seyrek olarak protrombin zamanında uzama bildirilmiştir. Eş zamanlı olarak antikoagülan reçetelenmesi durumunda hasta uygun şekilde izlenmelidir.Kumarin ile kullanılması halinde amoksisilinin kan düzeyi yükselir.
Amoksisilin, digoksin veya allopurinolle birlikte kullanıldığında bu ilaçların absorbsiyonlarını artırabilir. Allopurinolle birlikte alındığında ciltte kızarıklıkların oluşma insidansı artar.
Laboratuar testleri ile etkileşimler: İdrarda yüksek ampisilin konsantrasyonları, CLINITEST®, Benedict's Çözeltisi veya Fehling Çözeltisi ile yapılan idrarda glukoz varlığı testlerindeyanlış-pozitif reaksiyon ile sonuçlanabilmektedir. Bu etki amoksisilin ile birlikte de ortayaçıkabileceğinden enzimatik glukoz oksidaz reaksiyonlarına dayanan glukoz testlerinin(CLINISTIX® gibi) kullanılması önerilmektedir.
Ampisilinin hamile kadınlara uygulanmasını takiben toplam konjuge estriol, estriol-glukronid, konjuge estron ve estradiolün plazma konsantrasyonlarında geçici bir azalma kaydedilmiştir.Bu etki amoksisilin ile birlikte de ortaya çıkabilir.
Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler
Veri yoktur.
Pediyatrik popülasyon:
Veri yoktur.
4.6 -Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye:
Gebelik kategorisi: B
Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadııılar/Doğııııı kontrolü (Kontrasepsiyon):
REMOXIL için gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/embriyonal/fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir (bölüm 5.3 - Klinik öncesi güvenlilik verileri'ne bakınız).
Gebelik dönemi:
Hamilelikte güvenliliği henüz saptanmamıştır. Bütün ilaçlarla olduğu gibi hekim tarafından zorunlu görülmedikçe hamilelerde kullanılması önerilmez.
Laktasyon dönemi:
Amoksisilin anne sütüne çok az miktarlarda geçtiğinden süt veren annelerde kullanıldığında bu durum göz önüne alınmalıdır.
Emziren anneler tarafından amoksisilin kullanımı bebeklerin sensitizasyonuna neden olabilir.
Üreme yeteneği / Fertilite:
Hayvanlarda yapılan çalışmalarda fertilite üzerine olumsuz etki gözlenmemiştir (bölüm 5.3 -Klinik öncesi güvenlilik verileri'ne bakınız).
4.7 -Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler
Araç ve makine kullanımı üzerine advers etki gözlenmemiştir.
4.8 - İstenmeyen etkiler
Klinik denemeler ve pazarlama sonrası görülen gözlemlenen istenmeyen etkiler aşağıdaki sıklık derecelerine göre sıralanmıştır:
Çok yaygın (> 1/10 ); yaygın (> 1/100, < 1/10 ); yaygın olmayan (> 1/1000, < 1/100 ); seyrek (> 1/10.000, < 1/1000); çok seyrek (< /10.000 ), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahminedilemiyor.
Diğer penisilinlerde olduğu gibi istenmeyen reaksiyonlar alerjik reaksiyonlardır. Bu reaksiyonlar daha çok, önceden alerji, astım, alerjik rinit veya ürtiker geçirmiş bireylerdegörülür. Amoksisilin kullanımına bağlı olarak şu istenmeyen etkiler ortaya çıkabilir.
Enfeksiyonlar ve enfestasyonlar:
Çok seyrek: Mukokütanöz kandidiyaz
Kan ve lenf sistemi bozuklukları:
Çok seyrek: Penisilinler ile tedavi sırasında hemolitik anemi dahil olmak üzere anemi, trombositopeni, trombositopenik purpura, eozinofili, lökopeni, nötropeni ve agranülositoz Bureaksiyonlar tedavinin kesilmesi ile genellikle geri dönüşlüdür ve reaksiyonların aşırıduyarlılık ile ilgili olduğuna inanılmaktadır.
Protrombin ve kanama zamanının uzaması.
Bağışıklık sistemi bozuklukları:
Çok seyrek: Anafilaksi ve anjiyonörotik ödem dahil olmak üzere şiddetli alerjik reaksiyonlar, hipersensitivite vasküliti ve serum hastalığı-benzeri reaksiyonlar.
Aşırı duyarlılık reaksiyonları antihistaminikler ile ve eğer gerekli ise, sistemik kortikosteroidler ile kontrol altına alınabilir. Bu tip reaksiyonların görülmesi halinde (tedaviedilen durumun hayatı tehdit edici olması ve amoksisilin tedavisinin kaçınılmaz olması halidışında) tedavinin kesilmesi gerekir.
Sinir sistemi bozuklukları:
Seyrek: Ajitasyon, anksiyete, uykusuzluk, konfüzyon, davranış bozuklukları
Çok seyrek: Konvulsiyonlar, renal bozukluğu olan veya yüksek doz ilaç kullanan hastalarda
ortaya çıkabilir. Hiperkinezi ve sersemlik hali
Gastrointestinal bozukluklar:
Yaygın: Diyare ve bulantı
Yaygın olmayan: Kusma
Seyrek: Diş renginde bozulma (kahverengi, sarı veya gri lekeler) rapor edilmiştir. Raporların çoğu pediyatrik hastalarda ortaya çıkmıştır. Vakaların birçoğunda dişlerin fırçalanması veyadental temizleme ile renk bozulması azaltılmış veya giderilmiştir.
Çok seyrek: Mukokütanöz kandidiyaz ve antibiyotik ilişkili kolit
(hemorajik/psödomembranöz kolit dahil olmak üzere) Psödomembranöz kolit semptomları tedavi sırasında veya tedaviden sonra ortaya çıkabilir.
Kıllı kara dil
Hepato-bilier bozukluklar
:Çok seyrek: Karaciğer enflamasyonu ve kolestatik sarılık. AST (SGOT) ve/veya ALT (SGPT) düzeyinde orta dereceli bir yükselme kaydedilmiştir fakat bunun klinik önemibilinmemektedir.
Böbrek ve idrar bozuklukları:
Çok seyrek: Kristalüri, interstisyel nefrit
Deri ve deri altı doku bozuklukları:
Yaygın: Deri döküntüsü Yaygın olmayan: Ürtiker ve kaşıntı
Çok seyrek: Eritema multiforme, Stevens-Johnson sendromu, eksfoliyatif dermatit, toksik epidermal nekroliz, akut jeneralize eksantematöz püstüloz
4.9 - Doz aşımı ve tedavisi
Doz aşımı durumunda tedavi kesilmeli ve gereken şekilde uygun destekleyici önlemler alınmalıdır. Eğer aşırı doz çok yakın bir zamanda alınmışsa ve kontrendikasyon yoksahastanın kusturulması veya başka bir yöntemle ilacın mideden uzaklaştırılması yolunagidilebilir. Bir zehir-kontrol merkezinde 51 pediyatrik hasta ile yapılan prospektif bir çalışma,250 mg/kg'dan düşük amoksisilin ile ortaya çıkan doz aşımlarının belirgin klinik semptomlarile ilişkili olmadığını ve gastrik boşaltım gerektirmediğini ortaya koymuştur.
Amoksisilin ile aşırı dozdan sonra az sayıdaki hastada oligürik renal yetmezlik ile sonuçlanan interstisyel nefrit bildirilmiştir.
Erişkin ve pediyatrik hastalarda amoksisilin doz aşımının ardından, bazı vakalarda böbrek yetersizliğine neden olan kristalüri rapor edilmiştir. Doz aşımı durumunda amoksisiline bağlıkristalüri riskini azaltmak için yeterli sıvı alımı ve diürez sağlanmalıdır.
Renal yetersizliğin, ilacın kesilmesi ile geri dönüşlü olduğu gözükmektedir. Renal fonksiyonu bozuk olan hastalarda amoksisilin renal klerenslerindeki azalma nedeniyle, yüksek kanseviyeleri daha kolay oluşabilir. Amoksisilin hemodiyalizle kandan uzaklaştırılabilir.
5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1 - Farmakodinamik özellikler
Farmakoterapötik grup:ATC kodu:
J01CA04
Amoksisilin birçok gram-pozitif ve gram-negatif mikroorganizmalara karşı bakterisid etki gösteren, geniş spektrumlu ve yarı sentetik bir penisilin türevidir. Amoksisilin bakterisidetkisini, duyarlı mikroorganizmaların aktif bölünme safhasında hücre duvarının mukopeptidbiyosentezini inhibe ederek gösterir.
Mikrobiyolojisi:
Aerobik Gram-Pozitif Mikroorganizmalar:
Enterococcus faecalis
Staphylococcus spp
* (sadece P-laktamaz-negatif suşlar)
Streptococcus pneumoniae
Streptococcus spp.
(sadece a- ve P-hemolitik suşlar)
* Amoksisiline duyarlı fakat metisilin/oksasiline dirençli olan stafilokoklar amoksisiline dirençli olarak değerlendirilmelidir.
Aerobik Gram-Negatif Mikroorganizmalar:
Escherichia coli
(sadece P-laktamaz-negatif suşlar)
Haemophilus influenzae
(sadece P-laktamaz-negatif suşlar)
Neisseria gonorrhoeae
(sadece P-laktamaz-negatif suşlar)
Proteus mirabilis
(sadece P-laktamaz-negatif suşlar)
Helicobacter:
Helicobacter pylori5.2 - Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler:Emilim:
Oral ve IM uygulamadan sonra benzer kan konsantrasyonlarının elde edildiği görülmüştür.Dağılım:
Plazma proteinlerine bağlanma % 20 civarındadır ve plazma yan ömrü 1 saat kadardır. Vücut sıvı ve dokularına süratle dağılır ve plasentaya geçer. Anne sütüne çok az miktarda geçtiğigörülmüştür. Beyin ve omurilik sıvısına ancak meninksler iltihaplı olduğunda geçebilir.
Metabolizma:
Amoksisilin büyük oranda değişmeden atılmaktadır.
Eliminasyon:
Yeni doğanlarda ve yaşlılarda yetersiz renal fonksiyon nedeniyle yarılanma ömrü daha uzun olabilir.
Doğrusallık / Doğrusal olmayan durum:
Veri yoktur.
5.3 -Klinik öncesi güvenlilik verileri
Karsinojenik potansiyeli değerlendirmek üzere uzun-dönemhayvan çalışmaları
yapılmamıştır. Amoksisilinin tek başına mutajenik potansiyelini tespit etmek üzere çalışma yürütülmemiştir fakat amoksisilin-potasyum klavulanat karışımı (4:1) ile yapılan çalışmalardailacın mutajenik olmadığı sonucuna varılmıştır. Sıçanlarda ve farelerde yapılan üremeçalışmalarında insan dozunun 10 katına kadar dozlarda amoksisiline bağlı fertilite bozukluğuveya fetüs üzerine zararlı etki görülmemiştir.
Penisilin türevi antibiyotikler nontoksik olarak kabul edilirler.
6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1 - Yardımcı maddelerin listesi
Her çözücü ampul (2 mL):
Enjeksiyonluk su 2.0 mL
6.2 - Geçimsizlikler
REMOXİL, kan ürünleri, protein hidrolizatlar gibi diğer proteinli sıvılar veya intravenöz lipid emülsiyonları ile karıştırılmamalıdır.
Eğer REMOXİL bir aminoglikozid ile birlikte reçete edilmişse antibiyotikler aynı şırıngada, intravenöz sıvı kabında veya setinde karıştırılmamalıdır. Karıştırıldığı takdirdeaminoglikozidin aktivitesinde kayıp ortaya çıkabilir.
6.3 - Raf ömrü
24 ay
6.4 - Saklamaya yönelik özel uyarılar
25°C'nin altında oda sıcaklığında ve kuru bir yerde saklanmalıdır.
Bu ürün ve/veya ambalajı herhangi bir bozukluk içeriyorsa kullanılmamalıdır.
6.5 - Ambalajın niteliği ve içeriği
10 mL'lik III. sınıf hidrolitik renksiz cam flakon Bromabutil kauçuk tıpaAlüminyum kapak (sıvama için)
2 mL'lik I. sınıf hidrolitik renksiz cam ampul
6.6 - Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler
Sulandırıldıktan sonra bekletilmeden kullanılmalıdır.
Kullanılmamış ürünler yada atık materyaller “Tıbbi atıkların kontrolü yönetmeliği“ ve “Ambalaj ve ambalaj atıklarının kontrolü yönetmelikleri“ ne uygun olarak imha edilmelidir.
7. RUHSAT SAHİBİ
İ.E.Ulagay İlaç Sanayii TÜRK A.Ş.
Davutpaşa cad. No.12 (34010)
Topkapı-İSTANBUL Tel.: (212) 467 11 11Faks: (212) 467 12 12
8. RUHSAT NUMARA SI(LARI)
171/98
9. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ
İlk ruhsat tarihi: 09.12.1994 Ruhsat yenileme tarihi: 24.12.2010
10. KÜB'ün YENİLENME TARİHİ
10
KULLANMA TALİMATIREMOXİL® Enjektabl Flakon 500mg Enjeksiyon yoluyla uygulanır.
•Etkin madde:
500 mg amoksisiline eşdeğer amoksisilin sodyum
•Yardımcı maddeler:Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.
-Bu kullanma talimatını saklayınız. Daha sonra tekrar okumaya ihtiyaç duyabilirsiniz.
- Eğer ilave sorularınız olursa doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
- Bu ilaç kişisel olarak sizin için reçete edilmiştir, başkalarına vermeyiniz.
- Bu ilacın kullanımı sırasında doktora veya hastaneye gittiğinizde doktorunuza bu ilacıkullandığınızı söyleyiniz
-Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışındayüksek
veya düşükdoz kullanmayınız._Bu Kullanma Talimatında:
1. REMOXİL nedir ve ne için kullanılır?
2. REMOXİL kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
3. REMOXİL nasıl uygulanır?
4. Olası yan etkiler nelerdir?
5. REMOXİL'in saklanmasıBaşlıkları yer almaktadır.1. REMOXİL nedir ve ne için kullanılır?REMOXİL, beyaz veya krem beyaz toz içeren renksiz flakon şeklinde sunulan bir üründür. Amoksisilin isimli penisilin grubu bir antibiyotik madde içermektedir ve aşağıdakienfeksiyonların tedavisinde kullanılmaktadır:
• Üst solunum yolu enfeksiyonları: Bademcik iltihabı (tonsilit), orta kulak iltihabı (otit),sinüslerin iltihabı (sinüzit), yutak iltihabı (farenjit), akut ve kronik bronş iltihabı (bronşit)ile akciğer iltihabı (pnömoni)
• İdrar yolları ve genital bölge enfeksiyonları: Sistit, sidik borusu iltihabı (üretrit), bir çeşitböbrek iltihabı (piyelonefrit), kadınlarda yumurtalık ve tüp iltihabı (adneksit), doğumsonrası enfeksiyonları, enfeksiyona bağlı düşük (septik abortus), bel soğukluğu (gonore),prostat iltihabı
• Bakteri kaynaklı beyin zarı iltihabı (bakteriyel menenjit)
• Septisemi (kan enfeksiyonu)
• Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları
2. REMOXİL'i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenlerREMOXİL'i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ
Eğer,
• Penisilinlere karşı alerjiniz veya dayanıksızlığınız var ise (ilaç aldıktan sonra ortaya çıkanciltte kızarıklık, cilt döküntüleri veya yüzde ya da boyunda şişme gibi belirtiler oldu ise)
• Sefalosporinler denilen antibiyotik grubundan bir ilaç kullandıktan sonra sizde alerjigeliştiyse
REMOXİL'i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ
• Bazı kişilerde penisilin alerjisi ortaya çıkabilmektedir ve bu durum bazen hayatı tehditedici şiddette olabilmektedir. REMOXİL kullanmadan önce doktorunuz bir alerji testiyaptırmanızı isteyebilir.
• Eğer daha önce sefalosporin grubu bir antibiyotik kullandıysanız ve alerji geliştiyseREMOXİL'e karşı alerji göstermeniz de muhtemeldir. Böyle bir durumda doktorunuzubilgilendirmelisiniz.
• Tüm antibiyotikler ile tedavi sırasında veya tedaviden sonra bir çeşit bağırsak iltihabı(psödomembranöz kolit) oluşabilmektedir. Bu durumun en önemli belirtisi ishaldir vehafif ishalden hayatı tehdit edici ishale kadar değişen şiddette ortaya çıkabilmektedir.Tedaviniz sırasında veya tedaviden sonra ishal gelişirse derhal doktorunuzlakonuşmalısınız.
• REMOXİL kullandıktan sonra kızamık benzeri deri döküntüleri oluşursa doktorunuzasöylemelisiniz. Bu durum enfeksiyöz mononükleoz denilen bir hastalık ile ilişkili olabilir.
• Uzun süre REMOXİL kullanırsanız doktorunuz bazı böbrek, karaciğer ve kan tahlilleriyaptırmanızı isteyebilir. Bu tahlilleri yaptırmayı unutmayınız.
• Böbrek hastalığınız var ise doktorunuza söylemelisiniz, bu durumda REMOXİL dozununayarlanması gerekmektedir. Ayrıca düzenli olarak idrar yapamıyorsanız veya idrar miktarıaz ise doktorunuza söylemelisiniz. Bu durumda doktorunuz bol su içmenizi isteyebilir.
• Mesane kateteriniz var ise ilaç bu kateterde çökme yapabileceğinden düzenli olarakkateter kontrolü yapılması gerekir.
• Tedaviniz sırasında REMOXİL'in etkili olmadığı bazı güçlü enfeksiyonlar(süperenfeksiyon) gelişebilmektedir. Böyle bir durumda doktorunuz size uygun başka birtedavi verecektir.
• Son bir ay içerisinde penisilin türevi bir antibiyotik kullandıysanız doktorunuza söylemelisiniz.
• REMOXİL kullanımı sırasında bazı idrar testlerinde (CLINITEST®, Benedict's Çözeltisi veya Fehling Çözeltisi ile yapılan idrarda glukoz varlığı testleri) yanlış sonuçlar ortayaçıkabilmektedir. Herhangi bir idrar testi yaptırmadan önce REMOXİL kullandığınızıdoktorunuza söylemelisiniz.
Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız.
REMOXİL'in yiyecek ve içecek ile kullanılması
REMOXİL, öğünler dikkate alınmadan kullanılabilmektedir.
Hamilelik
İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
•
REMOXİL'in hamilelikte kullanımına ilişkin yeterli bilgi yoktur. Doktorunuzhamileliğiniz sırasında REMOXİL kullanıp kullanmamanız gerektiğine kararverecektir.
REMOXİL ağızdan alınan doğum kontrol ilaçlarının etkinliğini azaltabilmektedir.
Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.Emzirmeİlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.
REMOXİL emzirme döneminde kullanılabilmektedir. Fakat emziren anneler tarafından REMOXİL kullanımı bebeklerde duyarlılık gelişmesine neden olabilmektedir ve doktorunuzönlem olarak REMOXİL kullanmamanızı veya bebeğinizi emzirmeye ara vermeniziisteyebilir.
Araç ve makine kullanımı
• REMOXİL araç ve makine kullanımı üzerine olumsuz etki göstermemiştir.
REMOXİL'in içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler
Bu tıbbi ürün sodyum ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için gözönünde bulundurulmalıdır.
Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı
REMOXİL ile birlikte aşağıdaki ilaçları kullanırken dikkatli olunmalıdır:
• Probenesid (Gut tedavisinde kullanılır):
REMOXİL ile birlikte probenesid maddesini içeren bir ilaç kullanıldığında REMOXİL'in zararlı etkilerinde artış olabilir. Bu nedenle iki ilaç birliktekullanılmamalıdır.
• Kloramfenikol, makrolid grubu, sülfonamid grubu ve tetrasiklin grubu antibiyotikler:Bu antibiyotikler REMOXİL ile etkileşebilir. Herhangi bir antibiyotik ilaçkullanıyorsanız REMOXİL kullanmadan önce doktorunuza söylemelisiniz.
• Doğum kontrol ilaçları:
REMOXİL ağızdan alınan doğum kontrol ilaçlarının etkinliğini azaltabilmektedir. Eğer doğum kontrolü amacıyla ilaç kullanıyorsanız REMOXİL kullanırken başka birkorunma yöntemi veya ek bir korunma yöntemi (kondom gibi) kullanmalısınız.
• Kumarin gibi antikoagülanlar (Kan pıhtılaşmasını önleyici ilaçlar):
REMOXİL alan bazı hastalarda kanama eğilimi artabilmektedir. Eğer aynı zamanda kan pıhtılaşmasını önleyen bir ilaç (ör. kumarin) alınıyorsa bu etki daha daşiddetlenebilir.
• Allopurinol (gut hastalığı tedavisinde kullanılır):
Allopurinol maddesini içeren bir ilacın REMOXİL ile birlikte kullanılması ciltte kızarıklıklara neden olabilir. REMOXİL kullanılırken de bu konuda dikkatliolunmalıdır.
• Digoksin (kalp yetmezliğinde kullanılır):
Digoksin maddesini içeren bir ilaç ile birlikte REMOXİL kullanıldığında digoksinin etkilerinde artış olabilir.
Eğer reçeteli yada reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.3. REMOXİL nasıl kullanılır?Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:REMOXİL dozu enfeksiyonun cinsine ve şiddetine göre ayarlanmaktadır.
Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.
Uygulama yolu ve metodu:
REMOXİL kas içine veya damar içine uygulanmaktadır. Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak uygulama yolunu belirleyecektir.
Değişik yaş grupları:Çocuklarda kullanımı:
REMOXİL dozu enfeksiyonun cinsine ve şiddetine göre ayarlanmaktadır.
Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.
Yaşlılarda kullanım:
Doktorunuz hastalığınıza bağlı olarak ilacınızın dozunu belirleyecek ve size uygulayacaktır.
Özel kullanım durumlarıBöbrek/karaciğer yetmezliği:
Böbrek yetmezliğinde dozun ayarlanması gerekmektedir. Herhangi bir böbrek rahatsızlığınız var ise REMOXİL kullanmadan önce doktorunuz ile konuşmalısınız. Doktorunuz böbrekyetmezliğinin şiddetine göre dozunuzu ayarlayacaktır.
Karaciğer yetmezliği için özel bir doz ayarlaması yoktur.
Eğer REMOXİL 'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.Kullanmanız gerekenden daha fazla REMOXİL kullandıysanız:REMOXİL'den kullanmanız gerekenden daha fazlasını kullandıysanız ilacın oluşturduğu yan etkilerde şiddetlenme görülebilir. Böbrek şikayetleri oluşabilir. İdrarda kristaller ortayaçıkabilir.
REMOXİL 'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.REMOXİL'i kullanmayı unutursanız:Eğer ilacınızı alma zamanını birkaç saat geçirdiyseniz, hatırlar hatırlamaz alınız. Eğer bir sonraki dozunuzun zamanı yaklaşmışsa, bekleyip bir sonraki dozu alınız ve daha sonrailacınızı normal şekilde almaya devam ediniz.
Unutulan dozları dengelemek için çift doz kullanmayınız.REMOXİL ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler:Eğer, iyileştiğinizi hissetseniz bile, doktorunuzun söylediğinden daha erken ilacınızı bırakırsanız hastalığınız geri dönebilir veya kötüleşebilir. Bu nedenle ilacınızı doktorunuzunsize söylediği kadar süre kullanmalısınız.
4. Olası yan etkiler nelerdir?
Tüm ilaçlar gibi, REMOXİL'in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler ortaya çıkabilir.
Aşağıdakilerden biri olursa, REMOXİL'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz ve size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
• Alerjik reaksiyonlar (ciltte kaşınma veya döküntü, yüz dudaklar, dil ve vücutta şişme veyanefes almada güçlük). Bu reaksiyonlar ciddi olabilmektedir.
• Kalın bağırsakta iltihap nedeniyle ortaya çıkan ve bazen kanlı, ağrılı ve ateş ile birliktegörülebilen ishal. Tedavi sırasında veya tedaviden sonra ortaya çıkabilir.
• Yüksek ateş, titreme, boğaz ağrısı veya başka enfeksiyon belirtileri ya da vücutta kolaycamorluklar oluşması. Bunlar kan hücreleriniz ile ilgili problemlerin belirtileri olabilir(anemi, trombositopeni, trombositopenik purpura, eozinofili, lökopeni, nötropeni veagranülositoz).
• Özellikle avuç içinde ve ayak tabanında kaşıntılı kırmızımsı-mor lekelerin geliştiğieritema multiforme denilen bir cilt reaksiyonu, kabuklanma ve siyahlaşma gösteren ve içisu dolu kabarcıklardan oluşan deri iltihapları, cilt renginde değişme, cilt altında yumrular,ciltte su toplaması, cerahatli kabartılar, ciltte soyulma, kızarıklık, ağrı, kaşıntı vepullanma. Bu belirtiler ateş, baş ağrıları ve vücut ağrıları ile birlikte olabilir ve ciddi derirahatsızlıklarının işaretleridir (serum hastalığına benzer reaksiyonlar, eritematözmakülopapüler döküntüler, Stevens-Johnson sendromu, eksfoliyatif dermatit, toksikepidermal nekroliz, akut jeneralize eksantematöz püstüloz), ürtiker (kurdeşen).
• Cilt yüzeyinin altında döküntüler veya iğne ucu büyüklüğünde yuvarlak kırmızı beneklerveya ciltte morluklar (hipersensitivite vasküliti). Bu durum kan damarlarında alerjikreaksiyon nedeniyle iltihap oluşmasına bağlıdır.
• Karaciğer fonksiyonlarında bozulma, ciltte veya gözün beyaz kısmında sararma (sarılık),karaciğer iltihabı
• Pamukçuk (derinin kıvrımlı yerlerinde, vücut boşluklarında ve tırnaklarda çıkabilen birmantar enfeksiyonu)
• İdrarda kristaller çıkması, böbrek iltihabı
• Vücutta istemsiz kasılmalar (konvulsiyonlar)
Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.
Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:
• Aşırı hareketlilik, ajitasyon, endişeli ruh hali (anksiyete), uykusuzluk, zihin karışıklığı,davranış bozuklukları ve/veya sersemlik hali
• Bulantı , kusma
• Dilde siyah renkli pütürleşme
• Karaciğerdeki AST (SGOT) ve/veya ALT (SGPT) enzimlerinde orta dereceli biryükselme
Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir Acil tıbbi müdahale gerekebilir.
Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz:
• Diş renginde bozulma (kahverengi, sarı veya gri lekeler). Genellikle dişlerinfırçalanması veya diş hekimi tarafından temizlenmesi ile bu durum düzelmektedir.
Bunlar REMOXİL'in hafif yan etkileridir.
Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.5. REMOXİL'in saklanmasıREMOXİL 'i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.Son kullanma tarihi ile uyumlu olarak kullanınız.Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra REMOXİL 'i kullanmayınız.
Eğer ürün ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz REMOXİL'i kullanmayınız.
Ruhsat sahibi:
İ.E.ULAGAY İlaç Sanayii TÜRK A.Ş Davutpaşa Cad. No:12, (34010) Topkapı - İSTANBUL
Üretim yeri:
İ.E.ULAGAY İlaç Sanayii TÜRK A.Ş Davutpaşa Cad. No:12, (34010) Topkapı - İSTANBUL
Bu kullanma talimatı..............tarihinde onaylanmıştır.
AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR
REMOXİL® çözücüsü ile iyice çözüldükten sonra infüzyon sıvısına katılır.% 0.9
Sodyum Klorür, % 5 Dekstroz, Laktatlı Ringer gibi infüzyon solüsyonları ile geçimlidir.
REMOXİL® sulandırıldıktan sonra hemen uygulanmalıdır.
Geçimsizlikler:
REMOXİL, kan ürünleri, protein hidrolizatlar gibi diğer proteinli sıvılar veya intravenöz lipid emülsiyonları ile karıştırılmamalıdır.
Eğer REMOXİL bir aminoglikozid ile birlikte reçete edilmişse antibiyotikler aynı şırıngada, intravenöz sıvı kabında veya setinde karıştırılmamalıdır. Karıştırıldığı takdirdeaminoglikozidin aktivitesinde kayıp ortaya çıkabilir.
7